вівторок, 06 вересня 2011 08:39

Парламентська опозиція вимагає від Азарова звіту за зроблену роботу

Парламентська опозиція вимагає від Азарова звіту за зроблену роботу

Парламентська опозиція хоче заслухати плани уряду на наступний бюджетний рік та почути звіт прем'єр-міністра Миколи Азарова щодо зробленого за поточний.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, говорячи про план роботи парламенту під час наступної сесії.

Томенко нагадав, що згідно з чинним законодавством і регламентом, а також статтею 30 Закону про Кабінет Міністрів передбачається, що перед розглядом проекту бюджету на наступний рік, парламент має право заслухати звіт про виконання загальнодержавних програм.

"Ми це тлумачимо як необхідність звіту уряду на чолі з прем?єр-міністром України", - наголосив він.

"Для українського суспільства і для парламенту важливо почути інформацію прем?єр-міністра про те, що уряд зробив за цей бюджетний рік, і тільки після цього приймати бюджет на наступний рік", - додав політик.

Томенко повідомив, що його поїздки в регіони засвідчили, що в багатьох регіонах на листопад-грудень поточного року є проблема з виплатою зарплат бюджетникам, оскільки місцеві бюджети не мають можливості в повному обсязі фінансувати загальнодержавні програми. "Отже, на сьогоднішній день нам треба заслухати звіт уряду про виконання бюджету і допомогти місцевим бюджетам через державні субвенції закінчити цей рік, а потім реалістично планувати, що ми робимо в наступному бюджетному році", - підсумував він.

Говорячи про процедуру розгляду проекту бюджету у парламенті, віце-спікер також наголосив на тому, що до першого читання проект бюджету зобов?язані розглянути комітети Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Парламентська опозиція вимагає від Азарова звіту за зроблену роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі