понеділок, 22 вересня 2014 09:58

Помилка Порошенка в тому, що він діє як Янукович - експерт

Помилка Порошенка в тому, що він діє як Янукович - експерт
Фото: from-ua.com

Президент Петро Порошенко в Конгресі США акцентував увагу на тому, що готовий навіть на непопулярні кроки заради миру. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Порошенко позиціонує себе як миротворець. Він намагається знайти якийсь вихід. Вдало це робить чи ні, будемо оцінювати по результатах та реакції суспільства. Але сьогодні величезною помилкою президента є те, що він не готує суспільну думку до свої рішень і не радиться. Діє тут авторитарно, як свого часу Янукович. Той не пояснював людям свої кроки щодо тієї ж Угоди про асоціацію. Якби зробив це, то, можливо, Майдану й не було б. Зараз Порошенко не запитав народ, чи готовий він воювати, чи хоче щось віддавати сепаратистам", - наголосив він.

За словами експерта, українська дипломатія мало тиснула на Захід, щоб були посилені санкції проти Росії. "Зараз плюс українського президента в тому, що він це робить, хоч трохи пізніше, ніж було потрібно. Хотілося б вірити, що санкції будуть більш жорсткими. Сподіваюся, в США були закулісні розмови, і Порошенко знайшов в собі сили сказати Обамі прямо, чого він хоче", - зауважив Чорнозуб.

"У нас же в умовах виборів ситуація буде розхитуватися та розкручуватися. Побачимо поляризацію людей, які підтримують дії президента щодо миру, але буде й партія війни, яку фактично очолили Тимошенко та "Свобода". Замість того, щоб об'єднувати та консолідувати суспільство, будуть використовувати війну та миротворчі заходи у своїх інтересах", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Помилка Порошенка в тому, що він діє як Янукович - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі