пʼятниця, 31 березня 2017 16:30

Організатори Євробачення погрожують Гройсману санкціями

Гендиректор Європейської мовної спілки Інґрід Делтенре надіслала прем'єр-міністру Володимиру Гройсману листа, у якому попереджає про можливість виключити Україну з конкурсу.

Лист опублікували на сайті Oikotimes.

Автор: oikotimes.com
 

Делтенре попереджає, що Україну у майбутньому можуть не допустити до змагань, якщо вона не дозволить участь представниці Росії Юлії Самойлової.

"Якщо ви підтвердите цю заборону, це матиме дуже негативний вплив на міжнародну репутацію України як сучасної демократичної європейської держави... Жодна з країн-господарок раніше не перешкоджала виступу будь-якого артиста на Євробаченні. ЄМС не бажає створювати прецедент 2017 року. Ми розглядаємо виключення російської співачки з конкурсу як неприйнятний крок", - ідеться в листі.

Своє обурення щодо заборони в'їзду Самойловій висловили кілька країн-учасниць конкурсу. Деякі держави погрожують залишити конкурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори Євробачення закидають Росії ігнорування конкурсу

Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну Юлії Самойловій на три роки. 2015-го вона виступала в окупованому Криму разом із Газмановим і Лолітою. Організатори Євробачення запропонували їй виступати по відеозв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Організатори Євробачення погрожують Гройсману санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі