Ексклюзиви
понеділок, 27 березня 2017 09:41

Організатори Євробачення закидають Росії ігнорування конкурсу

Організатори Євробачення закидають Росії ігнорування конкурсу
Російська делегація навіть не забронювала житло. Фото: rbc.ua

Представники Росії не прибули до Києва на обов'язкові попередні заходи Євробачення ще до того, як СБУ заборонила російській представниці Юлії Самойловій в'їзд в Україну.

Про це сказав глава оргкомітету Євробачення Франк-Дітер Фрайлінг, передає Der Tagesspiegel.

За його словами, російська делегація навіть не забронювала житло.

Якщо СБУ не скасує заборону Самойловій на в'їзд в Україну, організатори Євробачення намагатимуться забезпечити участь Росії у конкурсі. Фрайлінг наголосив, що РФ повинна продемонструвати зацікавленість.

"Росія повинна показати, що зацікавлена в тому форматі участі, який ми їй пропонуємо. Президент або прем'єр-міністр України можуть декретом скасувати рішення спецслужб. У цьому питанні Європейська мовна спілка має дотримуватися українських законів. Ми розраховуємо, що всі виконавці, потрібні для проведення цього пісенного конкурсу, зможуть взяти у ньому участь", - зазначив Фрайлінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії відмовилися транслювати виступ Самойлової

Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну Юлії Самойловій на три роки. 2015-го вона виступала в окупованому Криму разом із Газмановим і Лолітою. Організатори Євробачення запропонували їй виступати по відеозв'язку.

Зараз ви читаєте новину «Організатори Євробачення закидають Росії ігнорування конкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі