понеділок, 11 грудня 2023 00:33

Орбан лобіює перед республіканцями в США припинення допомоги Україні

Орбан лобіює перед республіканцями в США припинення допомоги Україні
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан лобіює припинення допомоги Україні. Фото: Українська правда

Союзники прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана проведуть закриту зустріч з республіканцями у Вашингтоні щодо припинення військової підтримки України від США.

Організатор цього заходу - консервативний аналітичний центр Heritage Foundation. Він очолює "Проєкт 2025" - коаліція, що готує наступну консервативну президентську адміністрацію. Центр раніше виступав різко проти допомоги Україні з боку Штатів, повідомляє The Guardian.

Спочатку обговорять повномасштабне російське вторгнення в Україні та трансатлантичні культурні війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ назвали мету візиту Зеленського до Аргентини

"Орбан упевнений, що допомога Україні не пройде в Конгресі. Тому він також намагається заблокувати допомогу з боку ЄС", - зазначило дипломатичне джерело, близьке до угорського посольства.

Джерела серед республіканців повідомили, що деяких присутніх разом з членами Конгресу від республіканців, запросили приєднатися до переговорів за зачиненими дверима 12 грудня.

Уряд проросійського прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана погрожує накласти вето на початок переговорів з Україною про вступ до Європейського Союзу.

Причиною, чому Угорщина хоче блокувати шлях України до ЄС є нібито "порушення прав угорської меншини".

Зараз ви читаєте новину «Орбан лобіює перед республіканцями в США припинення допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі