середа, 17 березня 2021 11:26

ОПЗЖ у Раді назвали терористами. Сталася бійка

У Верховній Раді побилися депутати з ОПЗЖ і "Слуги народу".

На ранковому засіданні нардеп від СН Павло Фролов заявив: "Представники "Батьківщини" та ОПЗЖ знову заблокували роботу парламенту поправочним спамом.

Політичні сили, які десятиліттями кришували сірі та чорні земельні схеми, сьогодні не дають передати місцевим громадам повноваження розпоряджатися 10 мільйонами гектарів державних земель за межами населених пунктів. Не дають спростити бюрократичні процедури землеустрою. Скасувати штучні обмеження для населення та бізнесу у веденні господарської діяльності на землі".

"Слуга" заявив про "поправочний терор".

Згодом нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич з трибуни почав кричати російською мовою: "Я рекомендую слово "терроризм", поправочный, особенно от членов регламентного комитета забыть в этом зале навсегда".

Це викликало обурення в залі. Від депутата вимагали говорити українською мовою.

У сесійній залі сталася бійка. Світлини опублікував у Facebook фотограф Ян Доброносов.

Автор: Ян Доброносов, bykvu.com
 
Автор: Ян Доброносов, bykvu.com
 

"Конфлікт між ОПЗЖ і депутатом "слуг", який назвав ОПЗЖ терористами. Депутат ОПЗЖ схопив за вуха. На що колеги "слуг" просто заспокоїли депутатів", - написав він.

Сьогодні Верховна Рада розглядає законопроєкт щодо удосконалення системи управління і дерегуляції у сфері земельних відносин.

Торік у лютому "Батьківщина" і ОПЗЖ блокували трибуну та президію Верховної Ради.

Тоді парламент мав розглядати законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення. Про необхідність закону заявляв Міжнародний валютний фонд для нової фінансової програми для України.

31 березня 2020-го Верховна Рада ухвалила закон про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Зараз ви читаєте новину «ОПЗЖ у Раді назвали терористами. Сталася бійка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі