четвер, 25 березня 2010 10:41

Опудало Табачника відправили до Москви під марш "Прощання слов"янки"

Опудало Табачника відправили до Москви під марш "Прощання слов"янки"

Активісти сумських обласних організацій "Молодий Народний Рух", "Спілка української молоді", "Молодіжний націоналістичний конгрес" та "Студентське братство Сумщини" в рамках "АнтиТабачної кампанії" вчора відправили до столиці Росії потягом "Суми-Москва" опудало міністра освіти і науки України Дмитра Табачника.

Учасники акції організували на пероні залізничного вокзалу у Сумах прес-конференцію, під час якої поруч за стіл посадили опудало міністра й "урочисто вручили" йому квиток до Москви.

"Вручаємо Вам квиток на Москву, потяг N117, вагон 4, плацкартний, місце 4, на жаль, верхнє. Студенти від душі збирали гроші на квиток. Але, самі розумієте, студенти – народ бідний, і на квиток у зворотну сторону не вистачило. І на постіль теж. Живіть там щасливо. Скучати не обіцяємо", – сказала голова правління обласної організації "Студентське братство Сумщини" Анна Товстуха, "звертаючись" до опудала.

При цьому вона повідомила, що кошти на справжній квиток до Москви активісти збирали упродовж трьох днів, зібравши загалом 420 грн.

"На квиток витратили близько 260 грн. Чи побажає "пан міністр" на решту харчуватися в дорозі – достеменно невідомо", – сказав координатор "АнтиТабачної кампанії" на Сумщині Андрій Рибалка.

На проводи "міністра" зібралося близько 60 студентів, журналістів та жителів Сум. Всі разом вони "довели" опудало до вагону, після чого посадили його на місце у вагоні. О 19.12 годині вечора, коли потяг рушив від перону в дорогу, організатори включили через мегафон марш "Прощання слов"янки", а присутні дружно помахали вслід руками.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Опудало Табачника відправили до Москви під марш "Прощання слов"янки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі