четвер, 25 березня 2010 10:29

Табачника спробують повалити у вівторок

Табачника спробують повалити у вівторок
Фракція "Наша-Україна - Народна самооборона" наполягатиме на розгляді під час засідання Верховної Ради 30 березня питання щодо відставки міністра освіти й науки Дмитра Табачника.

Про це заявив народний депутат України від НУ-НС Віктор Матчук.

Однак, додав він, це питання ще потрібно узгодити на Погоджувальній раді парламенту.

На думку Матчука, не виключено, що спікер Володимир Литвин постарається "заховати це питання десь на самому дні" з тих, які буде запропоновано для обговорення у першу чергу, щоб таким чином до нього не дійшла черга. А можливо, й навпаки, зауважив народний депутат, - "Литвин постарається поставити його першим, щоб його швиденько "проскочити" і щоб питання про відставку Табачника не набрало достатньої кількості голосів, адже чим більше це питання знаходитиметься у стадії обговорення, тим більше голосів воно буде набирати".

Відповідаючи на запитання про те, чи зручно буде фракції НУ-НС голосувати за відставку Табачника, враховуючи той факт, що у нього заступником працює чоловік голови Ради партії Віри Ульянченко, Матчук зазначив, що у даному випадку мова не про чоловіка Ульянченко, і навіть не про Табачника, а про ту лінію, яку він проводить.

"Саме по собі прізвище Табачника не викликає взагалі ніяких емоцій, ні негативних, ні позитивних, - зазначив народний депутат. - Але скасовувати незалежне зовнішнє оцінювання, робити кроки назустріч російській мові за рахунок української, вводити знову вступні іспити у ВНЗ, які у дуже багатьох випадках були джерелом корупції, просто неприпустимо", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Табачника спробують повалити у вівторок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

222

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі