неділя, 19 травня 2013 05:00

Опозиція знову не виконала своїх обіцянок - політолог

Опозиція знову не виконала своїх обіцянок - політолог
Володимир Фесенко Фото: radiosvoboda.org

На фінальній акції "Вставай, Україно" 18 травня опозиція знову не виконала своїх обіцянок. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Фесенко.

"Опозиція не виконала знову свої обіцянки, які вона робила раніше. Зокрема, обіцяла назвати єдиного кандидата на вибори київського мера. Не назвала. Вже не в перший раз опозиція щось обіцяє – скасування пенсійної реформи, відставку уряду Азарова, зараз визначення єдиного кандидата на вибори київського мера – і не виконує цих обіцянок. Це серйозна поразка опозиції, це не адекватність ні з обіцянками, ні з реальними діями. Я думаю, що це серйозний урок. І це можливо найбільший серйозний мінус у нинішній акції (фінальній акції "Вставай, Україно" – ред.)", - сказав політолог.

На його думку, невиконання обіцянок опозицією посилить недовіру людей.

"Зокрема, серед киян. Проблема яка була очевидна ще до сьогоднішнього дня. Чому отака напруга була щодо підвезення прихильників опозиції до Києва? Це традиційні технології. Влада зробила висновки відповідні з 2004 року. Вони робили різні технічні засоби, як зупинити привезення прихильників опозиції до Києва. Вони тренуються, вони не хочуть повторні Майдани-2004. І вони відпрацьовують ці технології. Але щодо опозиції, на жаль, нинішня ситуація засвідчила, що основний мобілізаційний потенціал опозиції – це гості столиці. Це прихильники опозиції з Західної та Центральної України, та з інших регіонів частково. Але кияни, один з парадоксів, голосують за опозицію, але не хочуть виходити масово на підтримку опозиції", - зазначив експерт.

Фесенко вважає, що опозиції слід задуматися над цією проблемою.

"Я думаю, їхня невизначеність по київських виборах – це теж одна з причин, чому кияни не хочуть так активно реагувати на дії опозиції. Якщо опозиція висунула б свого кандидата на київські вибори, це був би сигнал, що опозиція реально хоче київських виборів, вона хоче мобілізувати киян на вибори. А якщо вона не відповідає на власні обіцянки, тоді і кияни не реагують на це. Такий парадокс. Тут проблема адекватності обіцянок і дій. Проблема залишається, обіцяють одне, але, на жаль, не виконують", - зауважив він.

Фесенко додав: "Головне – вони зіпсували День Європи. День Європи для України мав бути позитивним, конструктивним. А замість цього ми побачили конфлікт, протистояння. І це, на жаль, не дуже добрий сигнал для наших європейських партнерів. Нам треба було продемонструвати консолідацію, нам треба було продемонструвати, крім можливо комуністів, що більшість українських політичних сил виступають за інтеграцію у Європейський союз. А що ми побачили? Ми побачили протистояння".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція знову не виконала своїх обіцянок - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі