середа, 22 червня 2011 22:51

Опозиція поскаржилася Європі на політичні переслідування в Україні

Опозиція поскаржилася Європі на політичні переслідування в Україні

Сьогодні народні депутати від опозиційних фракцій "БЮТ-Батьківщина" та НУНС - Володимир Ар'єв, Олександр Сочка, Еліна Шишкіна та Олесь Доній – зустрілися у Страсбурзі з Комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммарбергом. Про це повідомляє прес-служба партії БЮТ.

За словами Сочки, депутати поінформували Комісара про політичні переслідування в Україні лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, порушення прав людини, а також про інші факти вибіркового переслідування громадських активістів.

Опозиціонери також поінформували Хаммарберга щодо фактів порушення свободи слова в Україні і позбавлення ліцензій окремих телеканалів. А також депутати передали Комісару Ради Європи з прав людини звернення про політичні переслідування в Україні, підписане громадськими діячами, правозахисниками, митцями, політиками з України та інших країн Європи.

Хаммарберг заявив під час зустрічі, що уважно відстежує і моніторить ситуацію в Україні і повідомив про намір відвідати Україну у листопаді.

Раніше повідомлялося, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко подала скаргу до Європейського суду з прав людини про незаконність порушення Генеральною прокуратурою України проти неї кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція поскаржилася Європі на політичні переслідування в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі