вівторок, 20 листопада 2012 16:40

"Опозиція має контролювати владу, а не влада сама себе" - Москаль про бажання ПР очолювати ключові комітети в Раді

"Опозиція має контролювати владу, а не влада сама себе" - Москаль про бажання ПР очолювати ключові комітети в Раді
Геннадій Москаль. Фото: bukpravda.cv.ua

Опозиційні сили повинні очолювати ключові комітети в Верховній Раді, тобто ті, які здійснюють контроль над органами державної влади.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат Геннадій Москаль.

"А чому влада повинна очолювати ключові комітети? Опозиція має контролювати владу, а не влада має контролювати сама себе. Де це він (Єфремов - ред.) таке вичитав? Ми ж ніби то взяли курс на Європу, а не на Німеччину 1933 року", - зауважив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Вважаю перемогою, що ми не дали "регіоналам" прийняти закон про мови у дитсадках

Окрім того, за його словами, кожна країна зацікавлена саме в такому сценарію. "Опозиція завжди повинна контролювати владу. У кожній країні влада зацікавлена в діючому контролі опозиції, тому що тоді ні один чиновник не зможе нічого зробити і буде чесно і вірно служити нинішній владі, і над ним буде парламентський контроль. А що буде, якщо влада буде себе контролювати?", - поцікавився Москаль.

"Це вже привело до того, що хабарництво майже не має сьогодні, зловживання влади немає, перевищення влади немає, злочинів немає? Закон "Про засади запобігання і протидії корупції" не діє, саме через те, що вдала себе контролює. Це повний маразм, який показує сумна статистика правоохоронний органів", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Вважаю перемогою, що ми не дали "регіоналам" прийняти закон про мови у дитсадках

На його думку, опозиція має очолювати комітети "із контрольними функціями щодо роботи правоохоронних органів, боротьби із організованою злочинністю, приватизацією. Тобто ті комітети, завдяки яким не дозволять мишам розкрадати і розносити державне майно".

Москаль зазначив, що Партія регіонів та комуністи поки "мовчать, поки вони сформують більшість, накупують тушок, то тоді вони зможуть нам показати дулю".

Нагадаємо, вчора голова фракції Партії регіонів (ПР) Олександр Єфремов заявив, що в новому скликанні Верховної ради депутати, що представляють цю політичну силу, повинні очолювати ключові комітети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент ухвалив нову редакцію закону про біометричні паспорти

Партії "Батьківщина", УДАР та "Свобода" в новому скликанні Ради претендують на керівництво 11 комітетами, а також спеціальною контрольною комісією з питань приватизації.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиція має контролювати владу, а не влада сама себе" - Москаль про бажання ПР очолювати ключові комітети в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі