середа, 21 грудня 2022 14:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Очільник СБУ розповів про подальшу долю Путіна

Очільник СБУ розповів про подальшу долю Путіна
Керівник Служби безпеки України Василь Малюк вважає, що російського диктатора Володимира Путіна, який розв'язав війну проти України, чекає міжнародний трибунал. Фото: eastnews.ua

Російського диктатора Володимира Путіна чекає лава підсудних у Гаазі або ж "безславна смерть десь у бункері на Алтаї".

Служба безпеки України сформувала "унікальну скарбничку доказів" для майбутніх міжнародних кримінальних судів, розповів в інтерв'ю ведучій телеканалу "1+1" Наталії Мосейчук тимчасовий виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк. На запитання, чи слід Путіну боятися ліквідації, він відповів:

"Загрався, закрався, зазнався. Це бункерний дід. Він реально живе у своєму хворобливому світі і його спіткає два варіанти на вибір. . Або лава підсудних в Гаазі, або безславна смерть десь там в бункері на Алтаї. Все".

Над збором доказів для Гааги разом із СБУ працюють слідчі Нацполіції, ДБР і НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди готові створити в Гаазі спецтрибунал для суду над Путіним та іншими російськими лідерами – ЗМІ

"Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, коли їх побачив, сказав, що це вищий пілотаж", – додав Малюк.

Він уточнив, що мова про докази, які було зібрано не лише гласно.

"Проведено дуже масштабний комплекс саме негласних розшукових технічних заходів. Ми маємо дуже багато цікавих аудіофайлів і не лише", – сказав очільник СБУ.

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом. Також закликали створити міжнародний трибунал щодо агресії РФ проти України.

В ООН поширюється проєкт резолюції, яка передбачає створення спецтрибуналу проти військово-політичного керівництва Росії. Як зразок пропонують Нюрнберзький трибунал, який судив керівників нацистської Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Очільник СБУ розповів про подальшу долю Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі