вівторок, 13 грудня 2022 04:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Нідерланди готові створити в Гаазі спецтрибунал для суду над Путіним та іншими російськими лідерами – ЗМІ

Нідерланди готові створити в Гаазі спецтрибунал для суду над Путіним та іншими російськими лідерами – ЗМІ
Нідерланди вважають, що судити Путіна повинен не МКС, а спеціальний трибунал. Фото: cyprus-daily.news

У Нідерландах готові створювати спеціальний трибунал у Гаазі, який судитиме винуватців російської агресії проти України.

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі не зможе займатися цією справою, тому потрібна буде окрема структура, повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на заяву, яку 12 грудня зробив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра.

Нідерланди та країни Європейського Союзу будуть шукати міжнародну підтримку та фінансування для цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 19 країн вже визнали Голодомор геноцидом. Україна закликає світ до трибуналу над Росією

Прокурор МКС Карім Хан, який займається справами України, минулого тижня висловив побоювання, що можлива фрагментація відповідальності та додав, що МКС найкраще підходить для судових процесів, які пов'язані з кримінальними злочинами в ході агресії.

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом. Також закликали створити міжнародний трибунал щодо агресії РФ проти України.

В ООН поширюється проєкт резолюції, яка передбачає створення спецтрибуналу проти військово-політичного керівництва Росії. Як зразок пропонують Нюрнберзький трибунал, який судив керівників нацистської Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди готові створити в Гаазі спецтрибунал для суду над Путіним та іншими російськими лідерами – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі