понеділок, 16 січня 2023 17:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нова ракетна загроза" – експерт прокоментував виведення ракетних носіїв РФ у Чорне море

"Нова ракетна загроза" – експерт прокоментував виведення ракетних носіїв РФ у Чорне море
Росіяни думали і вивчали, як робити приховані пуски ракет. І їм це вдалося, наголошує Петро Черник. Фото Facebook

Росія вивела в Чорне море ракетні носії. Кремль готується до нових ударів по Україні. Росіяни думали й вивчали, як робити приховані пуски ракет. І їм це вдалося. Однак Збройні сили України також готуються. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

"Війна не закінчилася і ракетні удари триватимуть. Росія накопичує ракетне озброєння морського базування. Час накопичення "Калібрів" сягає від тижня до двох. Якщо кораблі вийшли на бойове чергування, то найімовірніше, що вони повністю мають необхідний комплект. І його можуть застосувати будь-якої хвилини. Ракетна загроза нікуди не дінеться, поки росіяни можуть виготовляти до 40 ракет на місяць", – говорить Черник.

"Противник вчиться і готується. Це стосується удару в суботу, коли могли застосувати ракетні комплекси С-300 та С-400 по Києву. Противник вивчає роботу нашої протиповітряної оборони. Комплектація цих комплексів дозволяє завдавати удар до 250 кілометрів, в окремих випадках навіть до 380 кілометрів. Росіяни перевели їх у режим поверхня – поверхня. Окремі з цих ракет можуть мати швидкість до двох з половиною тисяч на секунду. Така ракета долає 200 кілометрів трохи більш ніж за хвилину", – каже Черник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія била по Києву 14 січня новим типом ракет ‒ що про них відомо

Єдине рішення – покращувати свою ракетну безпеку. І Україна вже займається цим питанням, пояснює експерт.

"Наша система ППО вивчатиме й перехоплюватиме ці ракети. Зараз сотня наших військ освоює системи "Патріот". Це серйозні комплекси. Можемо сподіватися, що вони найближчими місяцями можуть з'явитися у нас і покращувати закриття неба", – додає Черник.

У Чорному морі зросла кількість російських ракетоносіїв. На 16 січня на бойовому чергуванні там перебуває 17 ворожих кораблів. Серед них ‒ шість носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить майже 30 ракет.

Російські терористи обстріляли Київ 14 січня новим типом ракет. Це ракети 48Н6ДМ від зенітно-ракетного комплексу С-400.
Зараз ви читаєте новину «"Нова ракетна загроза" – експерт прокоментував виведення ракетних носіїв РФ у Чорне море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі