понеділок, 16 січня 2023 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія збільшила кількість "Калібрів" у Чорному морі

У Чорному морі зросла кількість російських ракетоносіїв. На 16 січня на бойовому чергуванні там перебуває 17 ворожих кораблів.

Серед них ‒ шість носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить майже 30 ракет. Про це повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Автор: facebook.com/navy.mil.gov.ua
  Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі
Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі залишаються націлені на Україну ракети ‒ Гуменюк

В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі. А в Середземному морі – перебуває дев'ять ворожих суден. В тому числі п'ять носіїв "Калібрів" загальним залпом – 72 ракети.

"За добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 40 суден. Із них п'ять рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря пройшли 23 судна, шість з яких продовжили рух у напрямку протоки Босфор", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські окупанти у ніч на 16 січня завдали ракетного удару по Запоріжжю. Ракета влучила поряд з п'ятиповерховим будинком. Від уламків скла постраждали п'ятеро людей, серед них двоє дітей, 9 та 15 років.

Ще одна ракетна атака на Україну – це нелюдська агресія Росії, яка спрямована на мирне населення. Цей злочин не залишиться безкарним, розповів голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Росія збільшила кількість "Калібрів" у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі