неділя, 15 січня 2023 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У Чорному морі залишаються націлені на Україну ракети ‒ Гуменюк

У Чорному морі залишаються націлені на Україну ракети ‒ Гуменюк
Росіяни 14 січня випустили по Україні близько половини ракет, заготовлених у Чорному морі. Фото: dailylviv.com

Під час масованої російської атаки на Україну 14 січня Росія використала половину "Калібрів", які перед тим стягнули в Чорне море.

Інші кораблі з ракетами поки залишаються на бойовому чергуванні й можуть бути використані в будь-який момент. Про це вранці 15 січня в ефірі національного телемарафону повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака по Дніпру: міністр Резніков нагадав росіянам про розплату

За її словами, 14 січня у морі було п'ять російських ракетоносіїв, зокрема один підводний.

"І використовували ракети типу "Калібр" під час масованої атаки. Якщо вчора в Чорному морі перебував запас у 36 ракет, то близько половини вони використали під час атаки. І залишаються на бойовому чергуванні ці ракетоносії. Вони ще можуть бути застосовані", ‒ сказала Гуменюк.

Кількість загиблих внаслідок російського ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі 14 січня знову зросла. Станом на 8:51 неділі, 15 січня, відомо про 20 загиблих людей. Про це в Telegram повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Під'їзд багатоповерхового будинку в Дніпрі 14 січня був знищений російськими терористами важкою крилатою ракетою Х-22. Пуск ракети терористи здійснили з території Курської області РФ. Сили ППО України не мають можливості збивати такі ракети, повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі залишаються націлені на Україну ракети ‒ Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі