неділя, 11 червня 2023 22:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали країни, які допомагають Росії воювати

Назвали країни, які допомагають Росії воювати
Росії допомагають Іран, Білорусь та КНДР. Фото: eastnews.ua

Іран, Білорусь та Північна Корея допомагають Росії вести війну проти України.

Є велика ймовірність, що Росія отримає іранську надзвукову ракету, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає "Українська правда".

"Військова співпраця Ірану і Росії триває. Ми це бачимо по партіях безпілотників, які постачають до Російської Федерації. Чи існує загроза постачання балістичних ракет? Це те, що хотів би отримати російський режим. Але поки що фактів такої передачі нами не зафіксовано. І Україна, і коаліція наших партнерів робить все можливе, щоб цього не сталося", – зазначив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ будується завод із виробництва іранських дронів: США показали супутниковий знімок

У Білорусі є всі можливості і для ремонту та розконсервації техніки.

"Є інформація про Північну Корею. В принципі, перелік країн не такий вже й великий. Далі починаються історії про "сіру" співпрацю, про так звані фірми-прокладки, про товари подвійного призначення. Але з цим вже складніше боротися, бо до таких речей іноді навіть претензії важко висунути. Ну і контрабанда військового озброєння, звичайно. Рашисти – це країна номер один для пошуку і спроб реалізації контрабандних каналів озброєнь на свою територію", – пояснив представник.

Іран вкотре заперечив свою допомогу Російській Федерації, яка стосується постачання країні-агресорці ударних дронів Shahed.

Тегеран виступає нібито "за" політичне рішення для якнайшвидшого припинення війни і навіть готовий у цьому допомогти. Про це з посиланням речника МЗС Насера Канані повідомила іранська державна агенція IRNA.

За його словами, звинувачення Володимира Зеленського на адресу Тегерана у постачанні росіянам ударних дронів є безпідставними.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни, які допомагають Росії воювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі