пʼятниця, 02 грудня 2011 10:21

"Наша Україна" назвала Мороза батьком депутатських "тушок"

"Наша Україна" назвала Мороза батьком депутатських "тушок"

У партії "Наша Україна" нагадали лідеру Соцпартії Олександру Морозу, що саме він свого часу "започаткував ганебну практику формування депутатської більшості за допомогою "тушок", а його заяви про нібито скасування Верховною Радою пільг народним депутатам у 2007 році є "лише потугами Мороза реанімувати СПУ та робити гучні заяви напередодні чергових парламентських виборів".

Про це йдеться у заяві прес-служби партії у відповідь на закиди Мороза у не підписанні президентом Віктором Ющенком закону про скасування депутатських пільг.

У "Нашій Україні" заявили, що обраний на виборах 2006 року склад українського парламенту виявився повністю недієздатним.

"Протягом кількох місяців з моменту прийняття присяги новообраними народними депутатами, Верховна Рада України п'ятого скликання так і не спромоглася створити передбачену Конституцією України парламентську більшість", - зауважили нашоукраїнці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз планує об'єднатися з десятьма партіями-"однодумцями"

"Прагнучи будь-що отримати посаду спікера, Мороз таємно домовився з Партією регіонів про входження його фракції до коаліції. Створена більшість була сформована з порушенням вимог законів і статті 83 Конституції України, яка передбачає формування коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України за результатами виборів і на основі публічного узгодження політичних позицій виключно депутатськими фракціями, а не шляхом кулуарних змов", - підкреслили у НУ.

"Тобто саме колишній спікер парламенту Мороз започаткував ганебну практику формування депутатської більшості за допомогою "тушок", - наголошується  у заяві.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" назвала Мороза батьком депутатських "тушок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі