середа, 23 листопада 2011 13:51

"Наша Україна" закликала українців добити сталінізм і врятувати "тризубівців"

"Наша Україна" закликала українців добити сталінізм і врятувати "тризубівців"

Вимога запорізької прокуратури засудити до 2-3 років позбавлення волі активістів, які демонтували встановлений пам'ятник Сталіну у Запоріжжі, є цинічною спробою влади реабілітувати сталінізм в Україні.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявив голова політради партії Валентин Наливайченко.

"Суть запорізької справи не у знищенні майна КПУ, а в тому, що на території України не повинно бути пам'ятників катам українського народу", - переконаний політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі відкрили новий пам'ятник Сталіну. Підірвати його тепер буде важче

Він нагадав і представникам прокуратури, і суддям, які приймають рішення у цій справі, що рішенням Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 р. Сталіна та його поплічників було визнано винними в організації Голодомору-геноциду українського народу.

"Я нагадую усім представникам влади, які допустили встановлення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі, що злочинність сталінського режиму визнали парламентські асамблея ОБСЄ та Ради Європи, і їхні резолюції мають виконуватися нашою державою", - наголосив Наливайченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Запоріжжя не бачить різниці між Сталіном і манекеном в магазині

Нашеукраїнець переконаний, що сталінізм "як злочинна ідеологія і практика" буде засуджений у судовому порядку.

"Ми вимагаємо від президента Януковича забезпечити безумовне виконання резолюції Парламентської асамблеї ОБСЄ щодо недопущення звеличення нацистського і сталінського тоталітарних режимів. Закликаємо представників усіх патріотичних сил 30 листопада провести пікетування наступного засідання Жовтневого райсуду Запоріжжя і спільно виступити проти спроб реабілітації сталінізму та засудження українських патріотів", - резюмував Наливайченко.

Як повідомлялося, перший пам'ятник Сталіну у Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 року бюст був пошкоджений - йому відрізали голову.

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству не вдалося. Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі було висунуто 9-м "тризубівцям". Їх було заарештовано, проте 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів України.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" закликала українців добити сталінізм і врятувати "тризубівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі