середа, 29 червня 2022 10:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нам дійсно складно" – Зеленський прокоментував частковий успіх окупантів на фронті

"Нам дійсно складно" – Зеленський прокоментував частковий успіх окупантів на фронті
Володимир Зеленський заявив, що росіяни мають перевагу на фронті. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти мають перевагу у чисельності та озброєнні, попри великі втрати.

Саме тому українським захисникам на фронті дуже важко. Про це він розповів в інтерв'ю NBC.

За його словами, там, де українці втрачають одного бійця, Росія втрачає п'ятьох людей. Така ж ситуація і з технікою, адже на один українських знищений танк – п'ять знищених російських танків.

"Але треба бути справедливим і сказати, що нам дійсно складно. Нам складно, бо знов таки інші цифри, тому що на один наш танк у них є десять своїх танків, на одного нашого бійця - десять їх військових. І якими б ми міцними не були, їх в десять разів більше і це дуже складно", – наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вона небезпечна" – Зеленський висловився про хворобу Путіна

Він додав, що ЗСУ на окремих напрямках стоять далі, попри складнощі та кроки назад подекуди. В окремих місцях українські захисники просуваються вперед.

Президент наголосив, що наодинці боротися з Росією також складно, тому необхідна допомога та підтримка Європи і США. За його словами, це мають робити і суспільство, і керівництво країн.

"Це дуже важливо, тому що всі повинні розуміти, що це не просто війна України з Росією, це війна усього світу цивілізованого конкретно з РФ, з їх військово-політичним керівництвом, з їх армією. Ми не зможемо одні, і слава Богу, що нам допомагають", – підсумував глава держави.

Зеленський також заявив, що повномасштабна війна, яку Російська Федерація розв'язала проти України закінчиться перемогою українського народу.

У відповідь на слова інтерв'юера, що Україні потрібен паритет щодо зброї, а для цього потрібно багато нових поставок, президент сказав, що США надали багато допомоги. Водночас нам потрібно набагато більше, адже Україна не зможе сама побороти агресора.

Зараз ви читаєте новину «"Нам дійсно складно" – Зеленський прокоментував частковий успіх окупантів на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі