пʼятниця, 08 лютого 2013 16:42

На рішення інтеграції України в ЄС вплинуть особисті інтереси Януковича - Фесенко

На рішення інтеграції України в ЄС вплинуть особисті інтереси Януковича - Фесенко
За словами політолога, Янукович поки не знає остаточної відповіді у питанні приєднання України до ЄС. Фото: glavcom.ua

Особисті політичні інтереси Віктора Януковича можуть вплинути на рішення інтеграції України до ЄС.

Таку думку на прес-конференції висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

За словами експерта, головний особистий інтерес Януковича - це президентські вибори 2015 року.

"Шанс на підписання угоди з ЄС є. Але є внутрішньополітичні фактори, які можуть вплинути на остаточний вибір. У мене таке передчуття, що коли Віктор Федорович поїде до Москви, то Володимир Володимирович йому прямим і чітким текстом пояснить, що Брюсель Віктору Федоровичу ніяк не допоможе обратися президентом у 2015 році. А Москва може допомогти", - вважає Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12% українців підтримують вступ України до ЄС та Митного союзу одночасно

За його словами, Москва може допомогти Україні політично, адже виборці Януковича російськомовні громадяни країни.

"Особисті рукостискання та демонстрація дружби з боку Путіна - це не останній фактор президентської кампанії. Я вже не кажу про можливу фінансову підтримку. Російськомовні виборці країни реагують не на зовнішньополітичні досягнення, у тому числі з європейської інтеграції. У першу чергу вони реагують на прості й банальні речі. Буде підвищення пенсії та зарплат, то ми тебе підтримаємо на виборах, не буде, то або не прийдемо на вибори, або проголосуємо за когось іншого", - розповів Фесенко.

Експерт додав, що Янукович поки не знає остаточної відповіді у питанні приєднання України до ЄС.

"Ми не знаємо, як ставиться до європейської інтеграції молода команда Януковича. Вони поки стурбовані зовнішньоекономічними проблемами, які намагаються вирішити. Але якщо раптом їм натякнуть і покажуть, що допомога може прийти з Москви у більш солідних розмірах, ніж із Брюселя, то хто його знає, можливо, вони зможуть переконати президента", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «На рішення інтеграції України в ЄС вплинуть особисті інтереси Януковича - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі