субота, 03 липня 2010 19:50

Можливо, Семиноженко не донецький - Геращенко

Можливо, Семиноженко не донецький - Геращенко

Ірина Геращенко у коментарі Gazeta.ua висунула кілька припушень щодо причин звільнення віце-прем'єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка.

"Можливо, Семиноженко не донецькй, хоча ж він начебто був одним зі засновників Партії Регіонів. Можливо, дійсно там вступили в суперечності якісь бізнес-інтереси. Можливо, як заявив пан Колісніченко, він був недостатньо проросійським. Хоча куди вже більш проросійським бути, якщо саме він першим схвалив відродження пам'ятників сталінізму. Заявив, що Москва може бути майже столицею держави", - Ірина Геращенко.

Політик наголосила, що віце-прем'єр з гуманітарної політики має бути більш патріотичним і більш професійним.

"Нас лякало, що саме віце-прем'єр з гуманітарних питань по суті першим і озвучив позицію щодо нормальності відновлення пам'ятників Сталіну. Він не бачив в цьому нічого засудливого. Так само він був першим, хто озвучив позитивне ставлення до можливості створення союзної держави майже там між Україною і Росією.
Він займав абсолютно неприйнятну серед українських митців позицію щодо дубляжу. Найкращі українські актори дуже багато сьогодні роблять для української мови у кіно, для популяризації українського дубляжу і озвучки. Вони розуміють, наскільки це важливо для того, щоб суспільство почуло красиву українську мову, правильну, літературну, і почало більше спілкуватися українською. Віце-прем'єр говорить про низьку якість українських дубляжів. Це відкриває двері для того, щоб російські актори заробляли на дубляжі і перекидали в Україну свою продукцію", - зауважила вона.

Ірина Геращенко заявила, що її партія мала багато претензій до гуманітарного блоку.

"Ми висловлювали претензії і міністрові освіти Дмитру Табачнику і віце-прем'єру з гуманітарних питань. Що стосується Табачника, це питання виносилося в зал, його не підтримала коаліція. Чого вони вчора проголосували за Семиноженка, це питання до них. Це було повною несподіванкою навіть для самого Семиноженка. Це свідчення непрозорої кадрової політики в правлячій коаліції, коли члени дізнаються про свою відставку майже з випусків новин", - заявила політик.
Зараз ви читаєте новину «Можливо, Семиноженко не донецький - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі