субота, 03 липня 2010 11:55

Звільнення Семиноженка - це удар по Азарову

Звільнення Семиноженка - це удар по Азарову

Керівник Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що голосування по відставці віце-прем'єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка свідчить про серйозні проблеми всередині нової влади.

Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua.

"Судячи з того, що за відставку Семиноженка проголосувала значна частина депутатів з коаліції. Голосували не по постанові Кабміну, не по пропозиції Кабміну, а по пропозиції депутата БЮТ. Така дивна згідність ПР і БЮТ свідчить про те, що там або неузгодженість і помилка. Хоча в даному випадку це просто дивно. Або ж цілеспрямована операція когось з "регіоналів", які домовились з БЮТ. Хто за цим стоїть це - перше питання. По-друге: якщо це не було узгоджено з Кабміном, а судячи з усього так і було, то це фактично початок якоїсь внутрішньої війни в керівництві ПР, в керівництві країни", - вважає Фесенко.

На думку політолога даним голосуванням головний удар наносився по позиціям прем'єр -міністра Миколи Азарова.

"Швидше за все, це - операція спрямована проти Азарова. Тобто, ударили по Семиноженку, але проти Азарова. З контексту подій зрозуміло, що це рішення не було узгоджене з прем'єр-міністром. Якби це було рішення керівництва країни, воно було б проведене через Кабмін з переводом на іншу роботу, чи якась інша мотивація. В даному випадку, тут є пряма політична інтрига. Якщо це було погоджено з кимось з впливових "регіоналів", то це прямий удар по Азарову, і свідчення того, що таким чином можуть зробити і з Азаровим. Це серйозний сигнал про дуже серйозні проблеми всередині нової влади. Хтось вирішив різко зламати формат в середині керівництва країни", - переконаний політолог.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Семиноженка - це удар по Азарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі