вівторок, 28 серпня 2012 12:35

Міжнародні спостерігачі ENEMO вже слідкують за ходом передвиборчої кампанії

Міжнародні спостерігачі ENEMO вже слідкують за ходом передвиборчої кампанії
Міжнародна місія планує 3 доповіді по Україні. Фото: transkarpatia.net

Міжнародна місія зі спостереження за парламентськими виборами у жовтні 2012 року ENEMO розпочала свою роботу в Україні.

Про це на прес-конференції у Києві розказала заступник голови місії в Україні Майя Мілікіч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реєстр не тітка, за кожним бігати не буде" - чиновник

Вона наголосила, що міжнародна місія ENEMO є міжнародною мережею  неурядових організацій, які спостерігають за виборами 17 країн Центральної та Східної Європи та Центральної Азії. Місія спостереження в Україні за парламентськими виборами проводиться за фінансової підтримки уряду США, уряду Великобританії, міністерства закордонних справ Німеччини, Королівства Нідерландів та Чорноморського фонду регіональної співпраці.

Вона розповіла, що перші спостерігачі приїхали в Україну у другій половині липня і вже розпочали свою роботу. Решта співробітників приїхали на початку серпня.

"Від 8 серпня наші 35 довгострокових спостерігачів слідкують за передвиборними політичними подіями в різних областях України. Наші спостерігачі були спеціально проінструктовані і навчені особливостям політичного оточення та виборчого законодавства", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК зареєструвала перших 39 міжнародних спостерігачів

Також вона подякувала Центральній виборчій комісії за ефективне сприяння реєстрації спостерігачів ENEMO.

Ця організація також вже працювала в Україні на президентських виборах 2004 року.

У предвиборний період ENEMO планує випустити три доповіді  з приводу перебігу передвибочої кампанії. Перші результати спостерігачів буде оприлюднено вже 11 вересня. Наступна доповідь планується у жовтні. Також одразу після дня виборів організація презентує попередню заяву щодо виборчої кампанії в Україні, і вже потім буде остаточний звіт. Результати спостерігачів будуть базуватися на принципах прозорості та чесності проведення кампанії та враховувати всі факти та інформацію отриману у передвиборчий період.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні спостерігачі ENEMO вже слідкують за ходом передвиборчої кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі