середа, 25 грудня 2013 13:05

Майже 50% українців підтримують вступ України в ЄС

Майже 50% українців підтримують вступ України в ЄС
Фото: lenta-ua.net

Станом на грудень 49,1 % українців сьогодні проголосували б на референдумі за приєднання до Євросоюзу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціологічних і маркетингових досліджень "Социс" спільно з соціологічною групою "Рейтинг".

"З приводу вступу до Митного союзу референдум підтримується в районі 20 % ... У той же час третина опитаних - 31 % - говорять, що ніяких референдумів проводити не потрібно", - сказав у середу на прес-конференції директор групи "Рейтинг" Олексій Антипович.

"Якщо б проводити референдум з приводу вступу до ЄС, то 50% опитаних українців проголосували б за вступ, проти - майже 30 %", - сказав він.

У разі проведення найближчим часом референдуму щодо приєднання України до МС , то 32,5 % громадян підтримали б його , але майже 42 % - проголосували б проти .

Соціологи також констатували , що у понад 45% респондентів погіршилося ставлення до президента України Віктору Януковичу після непідписання в листопаді Угоди про асоціацію з ЄС.

Дослідження проводилося в період 7 - 17 грудня поточного року , опитано 3200 респондентів старше 18 років у всіх регіонах країни. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8 %.

Зараз ви читаєте новину «Майже 50% українців підтримують вступ України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі