середа, 14 вересня 2011 15:53

Лук'янівський СІЗО треба знести - "бютівець"

Лук'янівський СІЗО треба знести - "бютівець"

Лук'янівський слідчий ізолятор потрібно знести і збудувати замість нього нове приміщення, яке б відповідало європейським стандартам утримання заарештованих.

Як повідомила прес-служба БЮТ, про це після відвідування СІЗО заявив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Остап Семерак.

"Побувавши там, я зрозумів, що ми повинні, як держава, зробити дуже багато кроків. Причому – терміново... Я б там усе змінив. Повністю. І на цьому місці збудував би приміщення, яке відповідало б європейським стандартам", – наголосив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюку в СІЗО сподобалось - тюремники

За його словами, найгіршим є те, що Лук'янівський СІЗО "не має цілісної інфраструктури, тому немає цілісного розуміння, що це за заклад".

"Воно все не відповідає нормам людського утримання. Ми маємо розуміти, що люди, які там знаходяться, не є засудженими. Там є й люди, які є невинними, що з часом доведе суд", – підкреслив Семерак.

Він уточнив, що на сьогоднішній день слідчий ізолятор переповнений.

"Ми (народні депутати - ред.) просили показати нам вільну камеру в корпусі, де зараз перебувають ув'язнені. На що нам було сказано, що в цьому ізоляторі немає жодної вільної камери, яка є в експлуатації", – повідомив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Лук'янівський СІЗО треба знести - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі