понеділок, 22 серпня 2011 15:52

Луганськи комуністи скаржаться, що їх не пускають до Донецька

Луганськи комуністи скаржаться, що їх не пускають до Донецька

Луганські правоохоронці наполегливо рекомендували водіям автобусів не возити комуністів у Донецьк на Міжнародний форум "Єдність - шлях до порятунку братніх народів".

Про це повідомив народний депутат України, 1-й секретар Луганського обкому КПУ Спиридон Кілінкаров.

За його словами, після проведення пікету на підтримку форуму, луганські делегати попрямували до автобусів, які мали доставити їх до Донецька, проте водії відмовилися виконувати оплачене замовлення.

"Як з'ясувалося, поки йшла перевірка списків делегатів, до водіїв підійшов представник правоохоронних органів, записав номери автобусів і порекомендував не везти комуністів до Донецька, інакше не бачити їм ліцензії на пасажирські автоперевезення. Цю рекомендацію було продубльовано в телефонному режимі всім перевізникам міста", - розповів Кілінкаров.

Він додав, що водії не заперечували того факту, що на них чинився тиск влади.

"Подібна ситуація склалася не тільки в Луганську. На посту ДАІ затримали автобус з делегатами з Брянки, не випускали з міста делегацію з Рубіжного. Те ж саме - в Одесі, Херсоні, Харкові, Криму", - запевняє Кілінкаров.

Народний депутат також розповів, що лідер комуністів Російської Федерації Геннадій Зюганов зробив заяву, засудивши дії українських прикордонників, які протягом кількох годин не пропускали в Україну 300 російських комуністів.

Також повідомляється, що комуністи та їхні однодумці надали особистий автотранспорт для поїздки до Донецька. Колону очолив Кілінкаров.

"Дії влади наочно показують, що Компартія - єдина політична сила в Україні, яку влада в особі Партії регіонів боїться", - впевнений нардеп.

"Зверніть увагу: шабаші націоналістів, фашистські факельні ходи вулицями українських міст, у тому числі і столиці, їх не лякають, вони їх просто не помічають. Судові переслідування конкурентів у боротьбі за владу, таких як Тимошенко та Луценко, перетворені на довгограючі шоу, і все для того, щоб відвернути увагу народу від нагальних проблем", - додав Кілінкаров.

На його думку, 19 серпня цього року, як і двадцять років тому, влада продемонструвала панічний страх перед комуністами, перед безсмертним, прагненням братніх народів - об'єднатися.

Нагадаємо, що 19 серпня представники комуністичної партії Російської Федерації кілька годин стояли на кордоні з Україною. Як заявив тоді Зюганов, вони збиралися взяти участь у міжнародному Форумі "Єдність - шлях до порятунку братніх народів".

Зараз ви читаєте новину «Луганськи комуністи скаржаться, що їх не пускають до Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі