субота, 16 січня 2010 15:50

Луценко просить Пасенюка надати оригінал печатки ВАСУ для експертизи

Луценко просить Пасенюка надати оригінал печатки ВАСУ для експертизи

Міністерство внутрішніх справ України просить колишнього голови Вищого адміністративного суду України Олександра Пасенюка надати оригінал печатки ВАСУ для експертизи.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

"Дійсно до нас надійшла заява від в.о. голови цього суду (мається на увазі Микола Сирош) виготовити дублікат печатки. В установленому порядку заяву було розглянуто та задоволено - дублікат печатки був виготовлений відповідний департамент МВС. У заяві про втрату печатки заявник одночасно вказує про свою готовність повернути печатку, якщо буде знайдений оригінал (така вимога закону) ", - сказав Луценко.

За словами міністра, після цього звернення приблизно через день чи через два міліція отримала заяву від Пасенюка про те, що оригінал печатки знаходиться у нього. "Вчора ми надіслали йому листа з проханням надати цю печатку МВС з тим, щоб провести експертизу. Якщо це дійсно оригінал, то він залишиться єдиним, а дублікат буде вилучено. Очікуємо, щоб пан Пасенюк надав нам печатку, яку демонстрував телебаченню", - сказав міністр.

Як повідомлялося, процедура призначення суддів на адміністративні посади на сьогоднішній день законодавчо не визначена, тоді як термін повноважень призначеного Президентом на посаду голови ВАСУ Пасенюка закінчився 22 грудня цього року.

23 грудня перший заступник голови ВАСУ Сирош видав наказ, яким призначив себе в.о. голови ВАСУ.

У той же час, 24 грудня Конференція суддів адмінсудів вирішила покласти на Пасенюка виконання обов"язків голови ВАСУ на період з 22 грудня 2009 року до призначення голови ВАСУ в установленому порядку.

Однак, 25 грудня Рада суддів України скасувала рішення Конференції суддів адміністративних судів про покладення обов"язків голови ВАСУ на Пасенюка і визнав правомірним наказ про призначення в.о. голови Сіроша.

Також 14 січня Вища кваліфікаційна комісія суддів України визнала легітимним в.о. голови ВАСУ Сіроша.

Раніше, відповідно до оголошення в газеті Урядовий кур"єр, Сирош заявив, що гербова печатка ВАСУ була втрачена. Згідно з оголошенням в газеті, печатка визнається недійсною. У свою чергу Пасенюк 12 січня заявив, що гербова печатка ВАСУ ціла і знаходиться у нього.

15 січня газета Урядовий кур"єр N 7 (4158) опублікувала повідомлення про наявність гербової печатки Вищого адміністративного суду України та відсутність необхідності визнання її недійсною.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Луценко просить Пасенюка надати оригінал печатки ВАСУ для експертизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі