пʼятниця, 15 січня 2010 11:15

Київська міліція не видавала печатки Сірошу

Київська міліція не видавала печатки Сірошу

Печерське районне управління міліції в Києві за заявою в.о. голови Вищого адміністративного суду України Миколи Сіроша перевіряє інформацію про зникнення або втрату печатки голови ВАСУ.

"Ми здійснюємо перевірку щодо наявності або втрати цієї печатки", - повідомив на прес-конференції 14 січня начальник главку МВС України в Києві Віталій Ярема.

Водночас Ярема спростував інформацію голови Верховного Суду України Василя Онопенка про те, що саме столична міліція видала Михайлу Сірошу другу печатку.

"Я запевняю, що київська міліція не видавала ніякої печатки", - сказав Ярема.

Разом з тим, він відзначив, що якщо факт втрати печатки в ході перевірки підтвердиться, то, як завжди, буде виготовлений і виданий дублікат.

Також Ярема відзначив, що колишній голова ВАСУ Олександр Пасенюк не інформував міліцію, що у нього є ця печатка.

Нагадаємо, що 14 січня Онопенко повідомив, що перший замглави Вищого адміністративного суду Микола Сірош отримав другу печатку ВАСУ.

Також він відзначив, що член Вищої ради юстиції, замглави Ради суддів Олександр Волков подав представлення у Вищу раду юстиції про звільнення з посади судді ВАСУ Олександра Пасенюка за грубе порушення присяги і що Вища кваліфікаційна комісія суддів визнала першого замглави Вищого адмінсуда Сіроша легітимним керівником цього суду.

За два дні до цього Сірош заявив, що гербова печатка цього суду була втрачена.

Проте, Пасенюк спростував інформацію про втрату печатки і продемострував її журналістам. Він заявив, що печатка ніколи не втрачалася, а заяви про те, що печатка загублена, є провокаційними.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Київська міліція не видавала печатки Сірошу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі