пʼятниця, 27 травня 2011 16:23

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценка засудять умовно - експерт

Луценка засудять умовно - експерт

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко швидше за все отримає умовний термін.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт Центру політичних досліджень та конфліктології Антон Фінько.

За його словами ситуація з Луценком - це відплатна акція за події 2005 року.

"Тоді, як відомо, було звільнено приблизно 20 тисяч державних службовців за політичними звинуваченнями, була спроба запроторити за грати Закарпатського губернатора Івана Різака, якому, як відомо закидали доведення до самогубства професора Володимира Сливки, була спроба за звинуваченням у нецільовому використанні коштів на будівництво метро посадити Євгена Кушнарьова", - зазначив він.

Експерт називає звинувачення на адресу Луценка політичними.

"При цьому у влади немає справжньої політичної доцільності щодо його політичного переслідування, оскільки його рейтинг на сьогодні аж ніяк не загрожує підмуркам нинішнього режиму та нинішнім можновладцям", - підкреслив політолог.

Політолог також припускає, що подібні відплатні акції можливі і в майбутньому стосовно нинішніх високопосадовців.

"Події 2005 року викликали ланцюгову реакцію, яка ще невідомо коли завершиться. При цьому для нашого суспільства властивий такий дивний феномен: у нас суспільство чи певна його частина забуває про те, що відбувалося раніше. Та частина суспільства, яка провадила чи принаймі підтримувала переслідування держслужбовців чи арешти Різака та Кушнарьова, вона сьогодні геть забула ті дії, однак інша частина суспільства це чудово пам'ятає", - зауважив політолог.

"Напевне, якщо знов подібна ситуація повториться, то знову якась частина пам'ятатиме про події нинішнього року, а якась забуде...Головне, що в 2005 році з'явився прецедент політичних переслідувань, коли щодо проти колишніх чиновників використовувалися інсценуації, недолугі аргументи і тепер це невідомо чим завершиться", - резюмував експерт.

Нагадаємо, що під час судового засідання екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що його засудять на 8 років

Зараз ви читаєте новину «Луценка засудять умовно - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі