вівторок, 14 березня 2023 05:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль сприймає Пригожина, як загрозу режиму – ISW

Кремль сприймає Пригожина, як загрозу режиму – ISW
В Кремлі бояться Пригожина. Фото: Кореспондент

У Кремлі побоюються керівника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина.

Критичні висловлювання Пригожина на адресу Міноборони РФ через перебіг військової кампанії в Україні, а також заяви про "президентські амбіції" можуть загрожувати режиму російського диктатора Володимира Путіна, говорять аналітики Інституту вивчення війни.

Експерти звернули увагу на звинувачення з боку члена пов'язаного з Кремлем дискусійного клубу "Валдай", російського політолога Олексія Мухіна на адресу Пригожина щодо переслідування політичних цілей у Росії, які ставлять під загрозу сили його найманців у Бахмуті.

Політолог дійшов висновку, що Пригожин своїми діями "поставив бійців "Вагнера" під загрозу оточення під час очікуваної української контратаки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин втратив доступ до зеків і перемкнувся на цивільних – британська розвідка

Експерти звертають увагу, що висловлювання Мухіна демонструє, як Кремль може сприймати неоднозначні заяви Пригожина та "його загрозу путінському режиму".

Пригожин, відповідаючи на заяви Мухіна, не став згортати свою ворожу риторику щодо Міноборони РФ, заявивши, що ситуація в Бахмуті залишається "дуже важкою" і що його "550 спроб" дістати боєприпаси для "вагнерівців" були проігноровані.

Пригожин при цьому наголосив, що військовослужбовці РФ привозять його найманцям до Бахмута від 12 до 15 машин з боєприпасами з окупованих територій у запорізькій області, а також із Донецька та Авдіївки. Він зазначив, що "між бійцями ПВК "Вагнера" та бійцями Міноборони Росії конфлікту немає", і заявив, що впевнений, що "вагнерівці" і надалі отримуватимуть такі пожертвування "завдяки дружнім відносинам із цими підрозділами".

Російський олігарх та засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин намагався просунути до міноборони РФ афілійованих посадовців.

За даними аналітиків, Пригожин разом з головою Чечні Рамзаном Кадировим намагались підірвати владу міністра оборони Росії Сергія Шойгу. Таким чином, вони прагнули отримати доступ до складів боєприпасів і бюджету російського оборонного відомства.

Зараз ви читаєте новину «Кремль сприймає Пригожина, як загрозу режиму – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі