понеділок, 13 березня 2023 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин втратив доступ до зеків і перемкнувся на цивільних – британська розвідка

Пригожин втратив доступ до зеків і перемкнувся на цивільних – британська розвідка
Британська розвідка розповіла про проблеми "вагнерівця" Євгена Пригожина на тлі конфлікту з міноборони РФ. Фото: ЦПД

Російська приватна військова компанія (ПВК) "Вагнер" втратила на війні з Україною половину набраних ув'язнених.

Власник ПВК Євген Пригожин, ймовірно, не може набирати нових через суперечки із російською владою. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 13 березня.

За даними розвідки країни, в останні тижні Пригожин швидше за все втратив доступ до вербування в російських в'язницях через конфлікт з керівництвом міноборони Росії.

При цьому дуже ймовірно, що Пригожин переорієнтував зусилля з вербування на вільних російських громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паралельна армія: Пригожин хоче реформувати групу "Вагнера"

За даними союзників, від початку березня компанія "Вагнер" створила виїзні групи у спортивних центрах не менш ніж у 40 населених пунктах по всій Росії.

Крім того, днями рекрутери "Вагнера" в масках також проводили профорієнтаційні бесіди в московських ВНЗ, роздаючи анкети під назвою "анкета молодого воїна" для збору контактних даних зацікавлених студентів.

"Близько половини ув'язнених, яких група "Вагнер" вже направила в Україну, швидше за все, стали жертвами. Нові ініціативи навряд чи компенсують втрату потоку ув'язнених. Якщо заборона збережеться, Пригожин, швидше за все, буде змушений скоротити масштаби чи інтенсивність операцій групи "Вагнер" в Україні ", – йдеться у звіті британців.

13 березня американський Інститут вивчення війни заявив про апогей конфлікту між міноборони РФ та Євгеном Пригожиним на тлі битви за Бахмут.
За їхніми словами, міноборони дедалі більше обмежує можливість голови ПВК "Вагнер" вербувати засуджених і отримувати боєприпаси.

Пригожину, ймовірно, намагаються помститися. А згодом диктатор Володимир Путін і Міноборони Росії можуть використати його як "цапа відбувайла" за дорогу операцію проти Бахмута, йдеться в огляді.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин втратив доступ до зеків і перемкнувся на цивільних – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі