середа, 02 червня 2021 01:35

Колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль стала радницею очільника Міненерго

Колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль стала радницею очільника Міненерго
Зеркаль стала радницею голови Міненерго. Фото: РБК

Ексзаступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль стала радником міністра енергетики.

На цій посаді вона вже взяла участь у зустрічі міністра енергетики Германа Галущенко і заступником міністра з євроінтеграції Ярослава Демченкова з комісаром ЄС з енергетики Кадрі Сімсон, повідомляє Міненерго.

Сторони обговорили стратегічне партнерство України і ЄС, інтеграцію об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України в європейську ENTSO-E, зобов'язання країни проводити реформи в енергетиці та газопровід "Північний Потік-2".

"Єврокомісар Кадрі Сімсон підтвердила, що позиція європейської сторони незмінна в цьому питанні:" Північний потік-2 "не виконує функцію диверсифікації поставок газу, ЄС не підтримує реалізацію цього проекту", - йдеться в повідомленні.

"З цього тижня буду дорадчий голос в міністерстві енергетики. Рада, що біля керма міністерства прийшли люди, готові обговорювати складні проблеми і рішення, які передбачають копітку роботу. Вікно можливостей для України стрімко закривається, я буду намагатися це донести на всіх можливих рівнях", - повідомила Зеркаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну виключили з політичного діалогу про "Північний потік-2" - як діяти

Радником голови правління Нафтогазу стала колишня народний депутат восьмого скликання від "Блоку Петра Порошенко" Світлана Заліщук. Колишня заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль пішла з компанії. Вона була радником голови правління.

Зараз ви читаєте новину «Колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль стала радницею очільника Міненерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі