середа, 10 лютого 2010 19:24

Колесніков пояснив, чому Янукович не виконає головну обіцянку

Колесніков пояснив, чому Янукович не виконає головну обіцянку
Член Партії регіонів Борис Колесніков заявляє про те, що для внесення змін до Конституції щодо статусу російської мови немає необхідної кількості голосів.

"Закон по мові готовий. Зрозуміло, що у нас немає 300 голосів, і ми не можемо змінити Конституцію. Так би зовсім було б просто", - сказав він в інтерв"ю газеті "Сегодня".

За словами депутата, Партія регіонів підготувала закон, що надає обласним радам право, за заявою батьків навчати дитину всім предметам російською мовою в будь-якій загальноосвітній школі при обов"язковому вивченні державної мови.

"У судах і місцевих радах чиновники повинні знати 2 мови. По радіо і телебаченню ми готуємо окремий закон", - зазначив Колесніков.

"Ми хотіли б, щоб університети передали місцевим радам, щоб дитина, яка закінчила школу російською мовою, одержала цією мовою і вищу освіту", - додав він.

На запитання, якою буде політика Віктора Януковича щодо таких питань української історії, як Голодомор і ОУН-УПА, Колесніков сказав:

"Потрібно справедливе відношення до історії і залучати до її дослідження й іноземні джерела".

"От Ющенко виступив по Бандері і по УПА і викликав тим самим у Польщі величезне обурення", - зазначив депутат.

"Я б дуже хотів, щоб ще висловились країни-члени антигітлерівської коаліції, зокрема США і Великобританія", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков пояснив, чому Янукович не виконає головну обіцянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі