середа, 10 лютого 2010 17:01

Тимошенко не вірить в те, що програла у Дніпропетровську?

Тимошенко не вірить в те, що програла у Дніпропетровську?

Дніпропетровський міський штаб кандидата на пост президента України Юлії Тимошенко офіційно заявив про те, що результати виборів у Дніпропетровську були сфальсифіковані.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Новий міст" з посиланням на заяву Дніпропетровського міського штабу Тимошенко від 10 лютого.

"Більш ніж на половині виборчих дільниць міста регіонали здійснювали масове підвезення виборців за допомогою мікроавтобусів. Задокументовано факти і докази того, що під час підвезення в автомобілях здійснювалася агітація за кандидата Віктора Януковича.

Крім того, в мікроавтобуси не пропускали людей, які хотіли під`їхати до виборчої дільниці і проголосувати за Тимошенко", - йдеться у заяві.

Штаб Тимошенко відзначає, що тільки за фактом підвезення виборців в окружні виборчкоми бути направлено 184 скарги.

Також представниками Дніпропетровського штабу Тимошенко було зафіксовано факти голосування вдома тоді, коли люди не мали на руках медичних довідок. З цього приводу представниками штабу бути направлено близько 200 скарг до ОВК.

Крім того, зазначається у заяві, були виявлені порушення при голосуванні людей у лікарнях.

"Є факти, коли в студентській лікарні N 18 за день до виборів перебувало 10 осіб, а в день голосування їх там виявилося понад 40, і в цій студентській лікарні голосували люди 1932 року народження.

Ми написали близько 200 скарг з приводу внесення змін до списків виборців під час голосування. По-перше, на всіх виборчих дільницях міста ці списки було узурповано представниками Партії регіонів, по-друге, процес внесення до списків виборців відбувався без голосування членами ДВК", - відзначають представники Тимошенко.

У заяві відзначено, що у понеділок, 8 лютого, о 23.00 були підготовлені пакети документів за фактом всіх порушень, зі скаргами всіх спостерігачів і довірених осіб кандидата на пост президента України Тимошенко для передачі на всі ОВК Дніпропетровська.

Однак з 6 ОВК документи на розгляд прийняли тільки в одній. Двері решти виборчкомів були закриті, хоча, згідно із законом, вони мали працювати до 24.00.

"Офіційних причин, чому комісії припинили працювати на годину і більше раніше, нам дотепер не назвали. Більше того, члена ОВК, депутата Дніпропетровської міськради Тараса Жукова затримали співробітники міліції.

Правоохоронці не допустили представників БЮТ на всі ОВК. У результаті цих порушень ми не змогли вчасно передати пакети документів, які мали істотно вплинути на результати виборів", - відзначає Дніпропетровський штаб Тимошенко.

"Ми вважаємо такі дії тиском і використовуванням адмінресурсу з боку представників Віктора Януковича. Більш того, ми дотепер не маємо відповідей на офіційні листи від прокуратури і МВС про численні скарги і порушення, які сталися у день виборів. Враховуючи всі ці факти, ми вимагатимемо скасування результатів виборів Президента у Дніпропетровську", - наголошується у заяві.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не вірить в те, що програла у Дніпропетровську?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі