середа, 10 лютого 2010 17:12

"Регіонам" не допоможе поштучна купівля депутатів - БЮТ

"Регіонам" не допоможе поштучна купівля депутатів - БЮТ
Депутат Верховної Ради, член фракції блоку Юлії Тимошенко Сергій Соболєв виключає можливість створення нової коаліції на основі тільки підписів депутатів і без рішення фракцій.

Депутат наголосив, що затверджений законом регламент парламенту повністю відповідає редакції регламенту від 2008 року, а також повністю відповідає нормам Конституції.

"Там чітко зафіксовано, що коаліція створюється тільки фракціями і рішеннями фракцій, які нараховують більшість народних депутатів", - сказав він.

При цьому він наголосив, що можливі спроби фракції Партії регіонів сформувати нову більшість тільки на підставі окремих депутатів не можуть бути реалізовані.

"Тому всі штучки, на які планувала піти Партія регіонів, а саме поштучно купувати окремих депутатів, не пройдуть" - вважає Соболєв.

На його думку, затвердження парламентом регламенту законом дозволило повернути роботу Ради в конституційне русло.

Як повідомлялося, депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Ганна Герман допускає створення нової коаліції в парламенті 15-21 лютого.

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", лідер депутатської групи "За Україну!" В"ячеслав Кириленко побоюється, що в парламенті може бути створена нова коаліція тільки на основі депутатських підписів і без рішень фракцій через затвердження Радою свого регламенту законом.

В середу Рада затвердила регламент своєї роботи законом.

Лідер ПР Віктор Янукович допустив, що у разі його перемоги на виборах Президента буде створена коаліція, до якої увійдуть депутати від фракцій Партії регіонів, Комуністичної партії, Блоку Литвина, а також велика частина депутатів від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона".

У Партії регіонів стверджують, що згідно з прийнятим регламентом Верховної Ради, коаліції БЮТ, НУНС і Блоку Литвина не існує, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонам" не допоможе поштучна купівля депутатів - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі