четвер, 01 грудня 2022 13:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай зробив гучну заяву щодо закінчення війни в Україні

Китай зробив гучну заяву щодо закінчення війни в Україні
Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив про необхідність мирного закінчення війни в Україні. Фото: pixabay.com

Китай вкотре заявив про необхідність припинення війни в Україні шляхом мирних переговорів.

У цьому нібито присутній інтерес Європи та Азії, повідомляє Bloomberg. Водночас лідер КНР Сі Цзіньпін уперто продовжує називати війну в Україні "кризою" або "конфліктом".

"Необхідно уникати ескалації та розширення кризи. Вирішення конфлікту в Україні політичними засобами відповідає інтересам Європи та спільним інтересам усіх країн Євразії", – сказав він під час зустрічі з головою Євроради Шарлем Мішелем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай охопили протести – лунають гасла проти компартії та Сі Цзіньпіна

Мішель заявив Цзіньпіну про те, що ЄС розраховує на внесок Китаю "у припинення жорстокого руйнування та окупації, яку здійснює Російська Федерація".

Китай відмовляється засуджувати вторгнення РФ, звинувачуючи США та НАТО у конфлікті. КНР, як і Індія, тривалий час утримувалися від будь-якої критики на адресу Росії. Проте під час Шанхайського економічного саміту, який проходив в Узбекистані у вересні, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на особистій зустрічі заявив російському президенту, що зараз не час для війни. Тоді ж стало відомо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив Кремлю свою стурбованість тривалою війною в Україні.

Станом на початок листопада, за повідомленнями Пентагону, Китай не постачав Росії зброю або іншу військову допомогу. Також Пекін уникав прямої фінансової допомоги, яка могла б спровокувати санкції з боку Вашингтона.

Зараз ви читаєте новину «Китай зробив гучну заяву щодо закінчення війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі