неділя, 27 листопада 2022 08:46

Китай охопили протести – лунають гасла проти компартії та Сі Цзіньпіна

Китай охопили протести – лунають гасла проти компартії та Сі Цзіньпіна
У Шанхаї тривають протести проти локдауну. Фото: скріншот

У Шанхаї люди вийшли на протести через жорсткі коронавірусні обмеження.

Окрім того, демонстранти вигукували політичні гасла проти Комуністичної партії Китаю та особисто лідера КНР Сі Цзіньпіна. Про це повідомляє Reuters.

У Китаї протести розпочалися після пожежі в одному з будинків у місті Урумчі, де загинули 10 людей. На думку протестувальників, ці люди могли б врятуватися, якби будинок не був зачинений через локдаун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столиця Казахстану вибухнула протестами проти Токаєва: відео

"Пожежа й заперечення владою ролі COVID-обмежень у загибелі людей спричинили небачену хвилю непокори з часів приходу Сі Цзіньпіна до влади", − ідеться в повідомленні.

У Шанхаї люди вийшли на вулицю, названу на честь Урумчі. За акціями протесту спостерігали поліцейські. Протестувальники тримали в руках чисті аркуші паперу – символ незгоди із цензурою. Вони також закликали скасувати локдаун в Урумчі й загалом у КНР.

Очевидці й відеозаписи свідчать, що чимало демонстрантів кричали: "Геть компартію Китаю, геть Сі Цзіньпіна!".

"Це рідкісний публічний протест проти китайського керівництва", − зазначає видання.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін виступає проти застосування ядерної зброї Росією у війні проти України. Про це він сказав канцлеру Німеччини Олафу Шольцу. Про це повідомляє Bloomberg.

У Китаї в жовтні завершився з'їзд Комуністичної партії. Делегати призначили 69-річного Сі Цзіньпіна лідером КНР на третій п'ятирічний термін. Затверджено також рішення, які зміцнюють його владу в країні.

Зараз ви читаєте новину «Китай охопили протести – лунають гасла проти компартії та Сі Цзіньпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі