середа, 08 квітня 2009 11:09

Кільчицьку підкосила криза: вона почала розпродавати майно

Кільчицьку підкосила криза: вона почала розпродавати майно

Заступник мера Києва Ірена Кільчицька оприлюднила декларацію про доходи за 2008 рік.

Судячи з цього документу, за минулий рік Кільчицька заробила лише 435 тисяч 306 гривень. А це набагато менше її доходів у колишні роки.

З них 135 тисяч 306 гривень - зарплата у Київській адміністрації. Виходить трохи більше 11 тисяч гривень на місяць, але ж, як відомо, раніше Кільчицька заявляла, що ніколи зарплату на руки не отримувала, оскільки вона просто з банку іде на інший рахунок. За словами заступника мера, усі гроші вона перераховує на благодійність.

Ще 300 тисяч вона заробила, продавши рухоме майно. Раніше Кільчицька зізнавалася, що продала свій позашляховик "Хаммер". На цьому доходи заступника мера закінчилися. Принаймні, судячи з декларації. У Кільчицької відсутній навіть депозит у банку, з якого вона могла б одержувати відсотки.

Проте у заступника мера чимало нерухомості.

"Я прихильниця того, щоб усю свою власність оформляти на себе, на відміну від багатьох політиків", - сказала Кільчицька.

Судячи з декларації, на неї записані земельна ділянка, будинок, дві квартири і три автомобілі - Bentley Continental GT, Porche і "Мерседес".

Як відомо, за 2005 рік вона задекларувала більше двох з половиною мільйонів гривень, за 2006 рік підготувала декларацію на суму три мільйони. Але вже в 2007 заступник мера задекларувала трохи більше мільйона.

Це Кільчицька пояснила тим, що у "Правекс-Банкку", де вона була віце-президентом, вона заробляла набагато більше, ніж зараз у мерії. За словами заступника мера, вона заробляла 100 тисяч гривень на місяць.

Тож, порівняно з деклараціями минулих років, Кільчицька "зубожіла" не на жарт.

Як відомо, мер Києва Леонід Черновецький за минулий рік заробив 268 мільйонів 263 тисячі гривень. Секретар Київради Олесь Довгий, згідно з декларацією, заробив минулого року 2 мільйони 185 тисяч гривень. Але, вочевидь, Довгому зарплата в мерії (близько 10 тисяч)здається маленькою, адже секретар Київради у 2008 році просив матеріальну допомогу у розмірі 12 тисяч гривень.

За матеріалами Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Кільчицьку підкосила криза: вона почала розпродавати майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі