пʼятниця, 10 березня 2023 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Керівникам окупаційних адміністрацій на сході України оголосили підозру

Керівникам окупаційних адміністрацій на сході України оголосили підозру
СБУ оголосила підозру 10 керівникам урядів так званих д/лнр. Фото: Європейська правда

Служба безпеки України викриває злочини окупаційних адміністрацій у тимчасово захоплених районах сходу України.

Повідомлено про підозру у колабораційній діяльності новим очільникам "міністерств" так званої ДНР, повідомляється в Telegram СБУ.

Одним із фігурантів є так званий "міністр агропромислового комплексу днр", який передав на баланс російських монополій місцеві сільськогосподарські підприємства.

Також він брав безпосередню участь в організації вивезення українського зерна з регіону до країни-агресора.

Ще однією поплічницею ворога є "перша заступниця міністра охорони здоров'я ДНР" та її підлегла – очільниця "апарату" фейкового відомства.

Зловмисниці передали окупантам місцеві лікарні під військові шпиталі для поранених учасників окупаційних угруповань.

"Співробітники СБУ скерували до суду обвинувальні акти щодо очільника окупаційного "мінздрава" і двох його підлеглих – керівників "юридичного відділу" та "сектору громадської служби і кадрів", – йдеться в повідомленні.

Після 24 лютого минулого року вони незаконно перевели під юрисдикцію РФ понад 20 захоплених медзакладів Маріуполя, Волновахи і Мангуша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загрожує до 15 років тюрми ‒ в СБУ підтвердили затримання колишнього керівника "Антонова"

Також фігурантом є "ексголова ради міністрів ЛНР". Вона координувала роботу псевдоуряду. Зокрема, розпоряджалася фінансовою частиною, організовувала постачання гуманітарки з рф та розподіляла її між незаконними збройними формуваннями "ЛНР".

До суду направлено справу щодо "міністра" та "віцеміністра вугілля та енергетики ДНР". Вони займаються переналаштуванням паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора.

Крім того, судитимуть так звану "віцеміністерку освіти і науки лнр", причетної до знищення українських підручників та створення "кадетських класів" під егідою російської "юнармії".

Наразі зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території України.

Співробітники Служби безпеки нагадують, що проводять комплексні заходи для притягнення кожного з колаборантів до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили ще одну поплічницю агресора, яка коригувала ракетні удари по Миколаєву.

Інформаторкою ворога виявилася місцева жителька, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських окупантів і активно розповідала про це у соцмережах.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором. Слідчі повідомили їй про підозру. Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Керівникам окупаційних адміністрацій на сході України оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі