пʼятниця, 10 березня 2023 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" коригувальницю російських ракетних ударів по Миколаєву
3

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили ще одну поплічницю агресора, яка коригувала ракетні удари по Миколаєву.

Інформаторкою ворога виявилася місцева жителька, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських окупантів і активно розповідала про це у соцмережах, повідомила 10 березня пресслужба СБУ.

"Таким чином вона потрапила у поле зору ворога, який дистанційно залучив її до співпраці. Зловмисниця збирала інформацію про місця базування Сил оборони і розташування критичної інфраструктури на території Миколаївщини. Для збору інформації зловмисниця виходила на місцевість і приховано фотографувала розташування українських об'єктів, а також фіксувала прилеглу територію. Отримані дані надсилала через анонімний месенджер", – ідеться в повідомленні.

У подальшому розвідувальну інформацію ворог міг використати для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по місту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигували за столичними військкоматами: СБУ "спакувала" зрадників

СБУ затримала ворожу інформаторку, яка коригувала ракетні удари по Миколаєву
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала ворожу інформаторку, яка коригувала ракетні удари по Миколаєву
СБУ затримала ворожу інформаторку, яка коригувала ракетні удари по Миколаєву

Співробітники СБУ затримали ворожу інформаторку на спробах збору і поширення закритих відомостей. Під час обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру. Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування.

Служба безпеки України знешкодила агентуру ФСБ, яка наводила російські ракети на лікарні у південних регіонах.

Затримали шістьох російських агентів, які збирали розвіддані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України та правоохоронних органів на території південних регіонів нашої держави.

Один із зловмисників маскував злочинну діяльність під виглядом волонтера. Під приводом доставки допомоги на фронт він прибував на позиції українських захисників, де збирав розвіддані на користь країни-агресорки. Крім того, агенти об'їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогу координати об'єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, зокрема лікарень. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об'єктах.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" коригувальницю російських ракетних ударів по Миколаєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі