четвер, 15 червня 2023 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Каховську ГЕС треба відбудувати за гроші російських олігархів – Європарламент

Каховську ГЕС треба відбудувати за гроші російських олігархів – Європарламент
Європейський парламент засудив підрив росіянами греблі Каховської ГЕС. Фото: Facebook.com/europeanparliament

Європейський парламент засудив підрив росіянами греблі Каховської гідроелектростанції і назвав ці дії воєнним злочином Російської Федерації.

Потрібно спрямувати мільярди заморожених фінансових активів російських олігархів на відбудову України. Про це сказано на сайті Європарламенту за підсумками пленарного засідання у Страсбурзі.

"Депутати засудили руйнування греблі в українській Новій Каховці, останній скоєний Росією воєнний злочин, який повинен мати наслідки", – повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каховському водосховищі залишилось 28% води

"Закликали ЄС продовжувати потужну підтримку України, запровадити нові санкції проти Росії та спрямувати мільярди заморожених фінансових активів російських олігархів на відбудову України", – сказали у Європарламенті.

6 червня росіяни підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. На станції зруйнували машинну залу, ГЕС відновленню не підлягає.

Окупанти підірвали ГЕС вибухівкою, сказали в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Росіяни скоїли злочин екоциду, найбільший за десятиліття у Європі. Каховське водосховище перетворилося на могилу для мільйонів живих істот, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Каховську ГЕС треба відбудувати за гроші російських олігархів – Європарламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі