понеділок, 12 червня 2023 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У Каховському водосховищі залишилось 28% води

У Каховському водосховищі залишилось 28% води
72% води витекло з Каховського водосховища. Фото: eastnews.ua

Рівень води у Каховському водосховищі та Дніпрі знижується.

З водосховища витекло понад 72% або 14,395 куб. км води. Рівень води у водосховищі у районі Нікополя становив приблизно 9,04 м, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каховському водосховищі залишилось 30% води

Укргідрометцентр повідомляє, що відучора вода відійшла від гідропоста "Нікополь". Фахівці шукають інші способи визначення рівня та об'єму води Каховського водосховища.

У Херсоні рівень води у Дніпрі знизився на 2 м і становить 3,6 м. За останню добу рівень води у середньому знижується на 1-5 см на год.

Вода поступово сходить у районі природного парку "Нижньодніпровський". Акваторія у національному парку "Кам'янська Січ" обміліла на 8,5 м.

Повільно знижується рівень води в Інгульці. Натомість вода поступово продовжує прибувати в Миколаївську область.

Станом на ранок 11 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 9,35 м. За добу рівень води знизився ще на понад метр, а від моменту підриву на понад 7 м, повідомили в Укргідроенерго.

Рівень води в Дніпрі на позначці Херсон становить 4,18 м. За добу показник знизився на 0,54 м.

За даними гідроенергетиків, середній показник витоку води становить 4-5 см на годину. Це повʼязане зі зменшенням тиску водосховища.

Зараз ви читаєте новину «У Каховському водосховищі залишилось 28% води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі