неділя, 11 червня 2023 20:57

У Каховському водосховищі залишилось 30% води

У Каховському водосховищі залишилось 30% води
Фахівці не виявили нафтопродуктів у дніпровській воді. Фото: eastnews.ua

З Каховського водосховища станом на 11 червня втрачено 70% або 13,95 куб.км води.

У районі Нікополя рівень води становить 9,35 м, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

На позначці Херсон рівень води знизився майже на 1,5 м і становить 4,2 м. У середньому за добу рівень води падає на 1-5 см за годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я прожив тут 57 років! Це мій дім, понімаєш?" – як рятують херсонців після підриву ГЕС

У районі природного парку "Нижньодніпровський" вода зійшла на 20 см, порівняно з вечором. У нацпарку "Кам'янська Січ" акваторія обміліла на понад 7 метрів.

"Фахівці Державної екологічної інспекції та Держводагентства, у місцях, де це можливо, здійснюють відбір проб води. За результатами лабораторних досліджень, у дніпровській воді та воді річки Інгулець вміст нафтопродуктів не перевищує гранично допустимих концентрацій", – додали в повідомленні.

Станом на ранок 11 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 9,35 м. За добу рівень води знизився ще на понад метр, а від моменту підриву на понад 7 м, повідомили в Укргідроенерго.

Рівень води в Дніпрі на позначці Херсон становить 4,18 м. За добу показник знизився на 0,54 м.

За даними гідроенергетиків, середній показник витоку води становить 4-5 см на годину. Це повʼязане зі зменшенням тиску водосховища.

Зараз ви читаєте новину «У Каховському водосховищі залишилось 30% води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі