неділя, 11 червня 2023 10:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ШОСТИЙ ДЕНЬ після підриву. Що зараз відбувається на Каховському водосховищі

Автор: Скріншот з відео
  Краєвид на Каховське водосховище до та після підриву росіянами ГЕС
Краєвид на Каховське водосховище до та після підриву росіянами ГЕС

Станом на ранок 11 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 9,35 м. За добу рівень води знизився ще на понад метр, а від моменту підриву на понад 7 м, повідомили в Укргідроенерго.

Рівень води в Дніпрі на позначці Херсон становить 4,18 м. За добу показник знизився на 0,54 м.

За даними гідроенергетиків, середній показник витоку води становить 4-5 см на годину. Це повʼязане зі зменшенням тиску водосховища.

"Однак, ситуація важко прогнозована і потребує подальшого контролю. Фахівці працюють над найоптимальнішими варіантами балансування енергосистеми та над тим, щоб у людей була вода", - зазначили в Укргідроенерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каховське водосховище перетворилось на поле з калюжами. Шокуюче відео до та після

За попередніми прогнозами гідроенергетиків, навіть при спрацюванні водосховища до нульової відмітки, залишиться русло Дніпра завширшки до кілометра та глибиною 6-7 метрів.

Нагадаємо, 6 червня окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почався потужний паводок. Десятки населенних пунктів на правому та лівому березі Дніпра опинилися під водою. Влада оголосила евакуацію. Натомість окупанти перешкоджають евакуації, а також продовжують обстріли.

У Чорне море на Одещині почало виносити шматки будинків, меблі, побутову техніку та трупи тварин. Почався мор риби. Вода несе міни та боєприпаси. Море перетворюється на сміттєзвалище та кладовище тварин.

Зараз ви читаєте новину «ШОСТИЙ ДЕНЬ після підриву. Що зараз відбувається на Каховському водосховищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі