неділя, 03 квітня 2022 06:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Ірландія може стати однією з країн-гарантів безпеки України - Зеленський

Ірландія може стати однією з країн-гарантів безпеки України - Зеленський
Зеленський зазначив, що він говорить поки тільки про ті країни, які готові виступити гарантами безпеки України. Фото: Офіс президента

У списку потенційних країн-гарантів України може з'явитися Ірландія.

Керівництву країни передано проекти документів для ознайомлення та внесення правок. Про це заявив президент Володимир Зеленський у інтерв'ю каналу Fox News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми здатні за підтримки Заходу знищити зло" - головнокомандувач ЗСУ Залужний

"Нам потрібні гарантії безпеки від провідних держав, і РФ розуміє, що у нас можуть бути сперечання з приводу тієї чи іншої країни. Але серед ключових країн-гарантів можуть бути як члени НАТО, так і позаблокові. Мова йде про ключових гравців, ми розглядаємо ключових гравців світу. Але ще раз скажу: ми хочемо бачити гарантами ті країни, які готові приєднатися до процесу відкрито. Крім США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Туреччини. Чому я назвав цей список? Це ще не все. Ми б хотіли, щоб Китай приєднався до нього. Я знаю про Ізраїль та Ірландію", - наголосив.

Італія готова виступити гарантом нейтралітету України. Уряд Італії готовий зробити свій внесок у мирний процес, повідомив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо після зустрічі в Баку зі своїм азербайджанським колегою Джейхуном Байрамовим. "Італія працює в режимі нон-стоп, щоб покласти край цьому конфлікту за допомогою санкцій, ніколи не відмовляючись від дипломатичного каналу", - сказав італійський дипломат.

Зараз ви читаєте новину «Ірландія може стати однією з країн-гарантів безпеки України - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі