субота, 02 квітня 2022 14:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Італія готова виступити гарантом нейтрального статусу України - МЗС

Італія готова виступити гарантом нейтрального статусу України - МЗС
На переговорах України з Росією Київ запропонував договір із гарантіями безпеки Україні в обмін на нейтральний статус. Фото: pixabay

Італія готова виступити гарантом нейтралітету України.

Уряд Італії готовий зробити свій внесок у мирний процес, повідомив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо після зустрічі в Баку зі своїм азербайджанським колегою Джейхуном Байрамовим, пише La Repubblica.

"Італія працює в режимі нон-стоп, щоб покласти край цьому конфлікту за допомогою санкцій і ніколи не відмовляючись від дипломатичного каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, як США відреагували на прохання надати Україні гарантії безпеки

Продовження переговорів між сторонами та гуманітарне перемир'я є пріоритетами. Ми відзначаємо прогрес, досягнутий у Туреччині після зустрічі двох делегацій. Уряд Італії готовий зробити свій внесок у мирний процес і виступити гарантом нейтралітету України", - сказав італійський дипломат.

У Стамбулі 29 березня відбулися переговори України та Росії. Київ пропонує договір із гарантіями безпеки Україні в обмін на нейтральний статус. Ця система буде подібна до НАТО, але ще жорсткіша: гаранти безпеки у випадку агресії змушені будуть надати допомогу не пізніше ніж за три дні.

Зараз ви читаєте новину «Італія готова виступити гарантом нейтрального статусу України - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі