пʼятниця, 22 лютого 2013 17:22

Фюле вітає прийняття Радою заяви про євроінтеграцію

Фюле вітає прийняття Радою заяви про євроінтеграцію
Фото: tsn.ua

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле радий прийняттю Верховною Радою заяви про європейські прагнення України.

"Радий бачити міжпартійну резолюцію, яка підтримує проєвропейський порядок денний напередодні саміту Україна-ЄС", - написав Фюле на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада (315 депутатів з 349 зареєстрованих у сесійній залі) прийняла заяву "Про реалізацію євроінтеграційних устремлінь України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом".

У документі говориться, що Верховна Рада "у рамках своїх повноважень забезпечить виконання рекомендацій, що стосуються підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, викладених в резолюціях Європейського парламенту і у висновках Ради ЄС, схвалених 10 грудня 2012 на засіданні міністрів закордонних справ держав-членів ЄС".

Крім того, в заяві наголошено, що, очікуючи позитивних результатів чергового саміту Україна-ЄС, запланованого на 25 лютого, і саміту Східного партнерства, запланованого на 28-29 листопада 2013 року, український парламент сприятиме повному виконанню погоджених з ЄС заходів, перш за все в рамках порядку денного асоціації між Україною та ЄС та Планом дій, що стосуються лібералізації Євросоюзом візового режиму для України, і забезпечить ратифікацію змін до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз.

Український парламент також обіцяє активізувати діяльність щодо прийняття законів, спрямованих на адаптацію законодавства України до законодавства ЄС, у тому числі передбачених відповідною загальнодержавною програмою адаптації законодавства України до законодавства ЄС, а також відносяться до сфери реформування судової системи, системи кримінальної юстиції та виборчого законодавства.

Верховна Рада закликає ЄС та держави-члени союзу, "як тільки українська сторона продемонструє рішучі дії і відчутний прогрес у трьох сферах, визначених у висновках Ради Європейського Союзу, і виконає необхідні внутрішні процедури, забезпечити негайне підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, передбачивши можливість попереднього, ще до завершення процесу його ратифікації всіма країнами-членами ЄС, застосування окремих його положень, зокрема щодо створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі".

Крім того, український парламент закликає ЄС забезпечити неухильне та повне виконання Угоди між Україною та Євросоюзом про спрощений порядок видачі віз з реалізацією прав громадян України на безперешкодне пересування по території Європейського Союзу, не принижуючи їх честі та гідності.

Верховна Рада також закликає ЄС схвалити рішення про перехід України до заключної Імплементаційної фазі виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, а також введення для громадян України безвізового режиму, як тільки будуть виконані необхідні умови.

Зараз ви читаєте новину «Фюле вітає прийняття Радою заяви про євроінтеграцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі