четвер, 24 березня 2011 13:47

Євросоюз пообіцяв Тимошенко враховувати її думку

Євросоюз пообіцяв Тимошенко враховувати її думку

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що українська опозиція братиме активну участь у підготовці проектів документів щодо довгострокової співпраці України з Європейським Союзом.

Як повідомила прес-служба Тимошенко, під час зустрічі з єврокомісаром з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле екс-прем'єр заявила, що її уряд зробив усе можливе, щоб Угоду про асоціацію між Україною та ЄС було підписано у 2010 році.

"Але виявилося, що з 70 пунктів порядку денного Угоди про асоціацію у 2010 році було виконано лише 7. Нова влада хоче зірвати цей процес. Але ми не дозволимо їм цього зробити", - сказала політик.

У свою чергу, Фюле запевнив, що українська опозиція отримає можливість вносити свої пропозиції щодо співробітництва з Україною та зможе аналізувати усі проекти документів, які український уряд буде підписувати з ЄС.

Як відомо, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко 23-25 березня перебуває з візитом у Брюсселі (Бельгія) для участі у саміті Європейської народної партії. Планується, що сьогодні Тимошенко виступить на саміті з доповіддю щодо внутрішньої ситуації в Україні та її впливу на формування взаємовідносин з Євросоюзом.

ЄНП є найбільшою політичною силою в Європі. До її складу входять 73 партії-членів з 39 країн, 15 голів країн-членів ЄС та 6 голів країн, які не є членами ЄС, 13 членів Європейської Комісії. Вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз пообіцяв Тимошенко враховувати її думку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі