вівторок, 02 січня 2024 03:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Європа розробляє альтернативний план допомоги України у разі зміни позиції США - Times

Європа розробляє альтернативний план допомоги України у разі зміни позиції США - Times
Європа готує план допомоги України. Фото: Європейська правда

Велика Британія та інші європейські країни хочуть допомагати Україні, щоб гарантувати можливість виграти війну з РФ без підтримки США.

План будуть використовувати, якщо до влади у Вашингтоні прийде Дональд Трамп і відмовиться від її підтримки, повідомляє The Times з посиланням на анонімного високопосадовця в британському уряді.

В Європі відчайдушно намагаються наростити виробничі потужності, щоб мати змогу відправляти зброю та боєприпаси Україні для стримування Росії принаймні протягом року.

"Путін робить ставку на Трампа, але Європа прокручує шестерні, щоб зробити це без США, якщо Трамп спробує висмикнути вилку з розетки", - сказав співрозмовник видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США почали термінові переговори про конфіскацію $300 млрд росбанку для України

Путіну не можна дозволити перемогти, оскільки наслідки для європейської безпеки будуть серйозними, йдеться в статті.

Один із шляхів до перемоги - "розтягнути" армію РФ настільки тонко, щоб він був змушений здатися, сказав співрозмовник.

Незалежно від того, яким би не був больовий поріг російського диктатора, він не в змозі продовжувати війну нескінченно довго, зазначив він.

"2024 рік - це не про великий оперативний успіх - навряд чи цього року буде великий прорив. 2024 рік - це час для того, щоб розтягнути Путіна на 2025 рік і далі - фактично викрити його блеф та перевірити його рішучість", - стверджує джерело видання.

Набагато легше утримувати Україну, обороняючись, захищаючи здобутки, яких вона досягла, ніж переходити в наступ, заявив співрозмовник.

Керівники британської військової розвідки вважають, що Україна не зможе перемогти у війні з Росією у 2024 році, оскільки в неї немає ні живої сили, ні зброї для великого прориву на полі бою, йдеться в матеріалі.

Але і російські військові також не мають сил, щоб розпочати масштабний контрнаступ, здатний прорвати українську оборону, зазначає видання.

За період останніх двох років війни Україні надали допомогу, воєнну чи фінансову, понад 40 країн Заходу. Це не тільки члени НАТО – Європа, США та Канада, а й тихоокеанські союзники США - Японія та Австралія.

За даними Кільського інституту, ключовими постачальниками воєнної допомоги Україні були США, Німеччина, Велика Британія, ЄС і Норвегія, а фінансової - ЄС, США, Велика Британія, Японія та Норвегія.

Понад 1% ВВП становила допомога Україні в 11 країнах - Литві, Естонії, Норвегії, Данії, Латвії, Словаччині, Польщі, Нідерландах, Фінляндії, Чехії та Швеції.

Зараз ви читаєте новину «Європа розробляє альтернативний план допомоги України у разі зміни позиції США - Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі